Klimaatmars in Nijmegen

Op zaterdag 21 september wordt ook in Nijmegen gedemonstreerd in het kader van de wereldwijde week van klimaatstakingen en klimaatacties. Om 14:00uur wordt verzameld op het Faberplein voor een protestmars langs inpirerende burgerprojecten, vieze vervuilers, onrechtvaardige winkels en fossiele banken. Er zijn sprekers van verschillende organisaties, waaronder BankTrack, Vegan Student Association, Fossiel Free Nijmegen en Mieucentrum de Broeikas.

De aanleiding is een oproep van de scholieren van Fridays for Future, die al bijna een jaar iedere vrijdag staken. Volgende week vindt in New York een speciale VN-top over klimaat plaats. De klimaatbeweging vindt de plannen van overheden en bedrijven ontoereikend en oneerlijk en eist een snelle en rechtvaardige transitie naar 100% duurzame energie.

De komende week vinden honderden acties en stakingen plaats in meer dan 150 landen. De grootste actie in Nederland is de landelijke klimaatstaking op vrijdag 27 september in Den Haag. De klimaatmars in Nijmegen is een initiatief van Klimaat Actie Nijmegen en wordt ondersteund door verschillende lokale studenten- en milieuorganisaties.

Facebook event: www.facebook.com/events/2414682855479158/